HABERTÜRK EGELİ - Pınar'dan "Sağlıklı Beslenelim" projesi | Sağlıklı Beslenelim

HABERTÜRK EGELİ - Pınar'dan "Sağlıklı Beslenelim" projesi


Pınar Enstitüsü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle yapılan "Eğlenerek Harekete Geçelim, Sağlıklı Beslenelim" projesi kapsamında 40 okulda 2 bin öğrenciye eğitim verilecek.
Projenin tanıtım toplantısı Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin ev sahipliğinde, Karşıyaka Atakent Aysel Salih Baysak Anaokulu'nda yapıldı.


PİLOT BÖLGEDE BAŞLATILMIŞTI
Projenin ilk bölümü 17-18 Kasım 2016 tarihlerinde "Eğitimcinin Eğitimi Etkinliği" ile pilot bölge uygulamalarıyla başlatıldı.19 bağımsız anaokulunda, 12hafta süren program ile yaklaşık bin çocuğa ulaşıldı. İkinci dönem uygulamaları ise, 21 bağımsız anaokulunda uygulanmak üzere yarın başlatılacak.İkinci dönem uygulamalarının tamamlanmasıyla 40 okulda 2binden fazla öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor.

Çocukların fiziksel aktivite ve dengeli beslenme konusunda biliçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Eğlenerek Harekete Geçelim, Sağlıklı Beslenelim" projesi kapsamında, İzmir'deki 40 okulda 2 binden fazla öğrenciye eğitim verilecek.
Pınar Enstitüsü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen proje kapsamında ilk olarak 17-18 Kasım 2016 tarihlerinde toplam 19 bağımsız anaokulunda 12 hafta süren program ile yaklaşık bin çocuğa ulaşıldı. Projenin ikinci dönem uygulamaları ise 21 bağımsız anaokulunda uygulanmak üzere 16-17 Mart tarihlerinde başlatılacak. Çağın hastalığı olarak adlandırılan obeziteyle mücadeleye katkı sağlayacak proje kapsamında öğrencilerin eğitimlerinde sağlıklı beslenme konusu daha da ağırlık kazanacak. Çocuklara hangi besinleri daha çok tüketmeleri gerektiği ve bunların vücuda olan olumlu etkileri, onların sevebileceği etkinliklerle anlatılacak. Ayrıca ders saatleri içinde fiziksel aktiviteler de yoğunlaştırılacak. Çocukların, daha fazla hareket edeceği çalışmalar ve projeler hayata geçirecek. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Yaşar Holding Başkan Vekili ve Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, obezitenin dünya genelinde çok büyük bir problem olduğuna dikkat çekti.

ÇOK ÖNEMLİ
Yiğitbaşı, "Sağlık otoriteleri ve bakanlığın sağlık konusunda çalışmaları var.Obezite ile mücadelede fiziksel aktivite gerçekten çok önemli. Projede, fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenmeyi, yine eğitim çerçevesinde bir araya getirdik." dedi.

Tüm Haberler