Her Geçen Gün Daha Fazla Çocuğa Ulaşıyoruz | Sağlıklı Beslenelim

Her Geçen Gün Daha Fazla Çocuğa Ulaşıyoruz


Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2018 yılında imzalanan iş birliği protokolü 2021 yılında yenilenmiştir. Bu kapsamda; 2021 – 2022 eğitim - öğretim yılında Balıkesir ve Çanakkale illerindeki bağımsız anaokulu öğretmenleriyle 17 Aralık 2021 tarihinde online “Eğitimcinin Eğitimi” etkinliği düzenlenmiş olup, toplam 76 öğretmen eğitime katılım göstermiştir.

2021 yılında proje eğitim programına “Deniz ve Ege’nin Sağlıklı Yemek Tabağı” Öğretmen El Kitabı ile “Deniz ve Ege’nin Mutfak Panosu” ve “Minik Bahçıvanlar” hikaye kitapları eklenmiştir. Yeni Öğretmen El Kitabı’nda dengeli beslenme tabağı ve öğünler; hikaye kitaplarında tarımın önemi ve sürdürülebilirlik konuları işlenmiştir. 

8 – 9 Haziran 2022 tarihinde proje uygulamaları takiben İzleme – Değerlendirme Etkinliği kapsamında; öğretmenlerin projeye yönelik katkı, istek ve önerilerini öğrenmek ve çalışmaları incelemek adına Çanakkale ve Balıkesir illerinde projeyi en iyi şekilde uygulayan 7 anaokulunu ziyaret edilmiştir.

2022 – 2023 eğitim - öğretim yılı içerisinde Bursa ve Bilecik illerindeki bağımsız anaokullarıyla 26 Eylül 2022 tarihinde de online olarak “Eğitimcinin  Eğitimi” etkinliği düzenlenmiştir. Her iki ilde toplamda 83 anaokulu öğretmeni etkinliğe katılmıştır. İzleme – Değerlendirme Etkinliği kapsamında; öğretmenlerin projeye yönelik katkı, istek ve önerilerini öğrenmek ve çalışmaları yakından incelemek adına 11 – 13 Ocak 2023 tarihinde Bursa ilinde projeyi uygulayan 9 anaokuluna ziyaret düzenlenmiştir.

Projenin 2022 – 2023 eğitim – öğretim yılı bahar döneminde ise 9 Mart 2023 tarihinde Kocaeli ve Sakarya illerindeki bağımsız anaokulu öğretmenleriyle online olarak düzenlenen “Eğitimcinin Eğitimi” etkinliği düzenlenmiştir. İki ilden 230 anaokulu öğretmeni etkinliğe katılmıştır.

Faaliyetlerimiz