2016 – 2017 eğitim – öğretim yılında İzmir’de 2961 çocuğa ulaştık! | Sağlıklı Beslenelim

2016 – 2017 eğitim – öğretim yılında İzmir’de 2961 çocuğa ulaştık!


2016 – 2017 eğitim yılında projenin içerikleri ve eğitim materyalleri tamamen yenilendi. Projenin yenilenen formatındaki danışmanlık süreçleri, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedef Nehir El ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Sönmez tarafından yürütüldü.


Güz ve bahar dönemlerinde birer adet gerçekleştirilen Eğitimcinin Eğitimi Etkinlikleri ile eğitim alan anaokulu öğretmenleri aracılığıyla toplamda 39 anaokulunda ulaşıldı. Eğitim programı kapsamında; 17 – 18 Kasım 2016 tarihlerinde Eğiticinin Eğitimi Etkinliği ile projenin ilk uygulamaları 19 bağımsız anaokulunda hayata geçirildi. İkinci dönem uygulamaları, 20 bağımsız anaokulunda uygulanmak üzere, 16 – 17 Mart 2017 tarihlerinde Eğiticinin Eğitimi ile başlatıldı.


Her bir Eğitimcinin Eğitimi Etkinliği ikişer günlük planlanmış olup ilk gün teorik, ikinci gün uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Okul öncesi dönem çocuklarında dengeli ve sağlıklı beslenme ile bu yaş grubunda kas gelişimi ve hareket etkinlikleri konularındaki teorik eğitimler için Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinin uzman akademisyenleri tarafından verildi. “Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Sağlıklı ve Dengeli Beslenme” başlığı altında Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan ve “Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Kas Gelişimi ve Hareket Etkinlikleri” başlığıyla Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Bölümü, Hareket ve Antrenman Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Akşit tarafından verildi.


Bu eğitimlerin ardından, proje danışmanı ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Sönmez tarafından yapılan sunumlarda; projenin amaçları, erken çocukluk döneminde beslenme ve hareketlilik alışkanlıkları kazandırılmasının önemi, projenin içeriği, eğitim materyallerinin kullanımı konularında bilgi verildikten sonra ikinci gün gerçekleştirilen eğitimlerde öğretmen el kitabında (Deniz’in Beslenme ve Hareket Günlüğü) yer alan etkinlikler uygulamalı ve interaktif olarak gerçekleştirildi.


Eğiticinin Eğitimi Etkinliklerinin sonunda her bir öğretmene; öğretmen etkinlik kitabı (Deniz’in Beslenme ve Hareket Günlüğü), üç boyutlu bir besin piramidi, besin piramidinde yerleştirilecek besin kartları, 4 ayrı mesaj içeren poster ve bir beslenme tabağından oluşan setler dağıtıldı.

Faaliyetlerimiz